auto opravy
přihlášení registrace můj účet info
obecné informace databáze oprav poradna
Zpět
Dotaz číslo: 26 od uživatele: DonnaLagu
19.11. 2011

Dobrý den, v bazaru jsme si koupili auto, udělal jsem několik chyb, připouštím, nenechala jsem si ho projet například. Jde o to, že jsem vyjela z bazaru, auto se zdálo jet dobře, v pohodě. Po asi 5 km se začla pálit spojka, zastavila jsem a volala jim do bazaru zpátky. Odtáhli si auto, mrkli na to a že prej jsem auto oddělala, spálila jsem spojku, že jsem měla cítit, že je zabržděné vzadu a že je prostě vše moje vina, tak nemám ani nárok auto vrátit. Je to možné, abych to necítila (nevěděla jsem, jak má auto jet "normálně", ještě jsem ho neznala)? Je opravdu vše moje vina a nemam teď na nic nárok ani právo odstoupit? Protože bychom odstoupili rádi.

zdenda
19.11. 2011
Dobrý den, to co vám tvrdí je hloupost, pokud by spojka byla dobrá, spálila byste brzdy a ne spojku. Jestli byla zatažená ruční brzda a rozjela jste se bez problémů, bylo to jen lehce zabržděné a to spojce nemohlo udělat vůbec nic. Podle mě jen zkoušejí, zda si to necháte líbit. Když půjdete do nějakého sporu, jistě uspějete, ovšem pokud jste jim v předávacím protokolu nepodepsala, že už v době koupě byla spojka vadná.
DonnaLagu
19.11. 2011
Podepsala jsem, že jsem seznámena se stavem vozidla. Auto nebylo zabržděné přes ručku, ale zadní brzdy a kotouče nějak, nevím, nerozumím tomu.
DonnaLagu
19.11. 2011
Dneska mi auto předal, říkal, že je vše nové, ale nevím, destičky brzd se mi zdály stejné a nebylo to ještě úplně ono, ikdyž to bylo o dost lepší teda, to zas ano. Nechám auto prohlédnout ještě pořádně. Jaká je doba, kdy můžu auto vrátit kvůli skrytým vadám nebo tak?
DonnaLagu
19.11. 2011
Smlouvu maj ošetřenou dokonale, teď to pročítám.. ale co by se stalo, kdybych rovnou u Cetelemu odstoupila od smlouvy? Jak by to bylo? Mám na to právo, ne? Čtu to tady, že mam na odstoupení 14 dní.
zdenda
20.11. 2011
Záruka na skryté vady u bazarového zboží by měla být 6 měsíců, ale po delší době se cokoli špatně prokazuje. Je to složitější v případě, že je auto financováno úvěrem, tam musíte dodržet podmínky úvěrové společnosti a také zde bude nějaký storno poplatek.
DonnaLagu
20.11. 2011
Takže nově se má věc takto, ač mi to opravili na svoje náklady, vyjela jsem druhý den a udělalo mi to to samé, jiný mechanik s emi na to kouknul a zjistil, že jsou v háji třmeny, že tam chybí "prachovka" a zanáší se to, odklepnul mi to a my se dostali aspoň domů.. takže znova i po mé otázce, jestli je už vše ok a můžu jen sednout a jet a po bazarácké odpovědi, že ano, ukázalo se, že vyměnili sice asi kotouče, ale jinak nic.. už tedy vím, že já za nic nemohu, že je to prosstě starými zrezlými třmeny.. navíc ještě po prohlídce naším známým nám bylo řečeno, že je v háji i elektrika, např radio nehraje a že ani nechápou, jak mi auto mohli před týdnem, když je už povinnost mít zimní pneu, na sjetých letních.. další problém, pořád chcípá motor.. ale vzhledem k tomu, že jsem podepsala papír, ve kterém stojí, že jsem byla seznámena se stavem vozidla a po koupi už prodejce za nic neodpovídá, ani za skryté vady, můžu spoléhat už jen na to, že, dle spínače prý starého, je najeto více km než je udáno... že? Na to bych ještě asi mohla uhrát, že auto nechci.. dle mého teda.. protože ano, byla jsem seznámena se vším a se vším souhlasím, ALE to se týkalo i tachometru, kde bylo 143 tisíc, ale je na něm fakticky mnohem více
DonnaLagu
20.11. 2011
zajedu hned ráno do servisu ford a nechám si očíhnout km na tachometru.. a potvrdit..
DonnaLagu
20.11. 2011
tak prý neuspěju ani s tím, moje auto nemá abs a není dle čeho zjistit skutečné km a za druhé, nikde ve smlouvě ani nemám, kolik mělo auto km při prodeji :( tak já už nevím :(
zdenda
20.11. 2011
Zdá se tedy, že řešíte brzdy a né spojku. Pokud je problém v zadních brzdách, které jsou kotoučové, může být problém v samotném třmenu, lanovodu, nebo brzdové hadici u přibržďujícího kola. To vše nejsou žádné neřešitelné věci a investice maximálně několika tisíc to vyřeší. Nehrající rádio je opravdu maličkost. Chcípající motor by mohl být větší problém, ale může to být jen prkotina. Najeté kilometry v ČR má upraveno určitě polovina starších ojetin, je to jen proto, že jsme ještě nepochopili, co dnešní motory vydrží. Motor při pravidelné údržbě vydrží klidně 500 tis. km, ale většina lidí (hlavně ti starší) dává ruce pryč od auta co má najeto 150 tis km. No a pro tuto většinu lidí se tachometry upravují. Nezastávám se stáčení tachometrů, ale češi (kupci ojetin) prostě rádi vidí malé číslo na tachometru, už nepřemýšlí nad tím, že si málo kdo koupí nové auto např. za 700000 Kč a bude si ho šetřit, auto musí jezdit. Skutečný stav tachometru lze zjistit jen podle servisní historie, pokud auto jezdilo po celou dobu do značkového servisu, případně z dat na STK. Zápisy ve všech jednotkách vozu se dají upravit, úpravci tachometrů jsou o krok napřed. Pokud v předávacím protokolu nejsou vady, které uvádíte, zapsané, nemá doklad žádnou váhu a můžete se bránit. Stočený tachometr je také důvod pro vrácení vozu. Radím, řekněte prodejci, že se nevzdáte a podniknete veškéré kroky pro vrácení vozu, pokud je prodejce normální, bude hledat cestu, jak Vás uspokojit a zároveň neprodělat. Otázka je také, zda bylo auto v majetku bazaru a nebo jen zprostředkovával prodej, to by Vás nakonec čekalo i jednání s předchozím majitelem, protože to on Vám prodal toto auto, bazar to jen za provizi zprostředkoval. Nejlepší řešení bude asi to, že Vám auto opraví, nebo nechají opravit na náklady majitele, nebo bazaru. Samozřejmě zase nemůžete chtít, opravit úplně všechno (např. rádio) jesti jde už o staré auto, tak to musíte zohlednit, trval bych na brzdách a motoru.
DonnaLagu
21.11. 2011
děkuji, zkusím hrát na to tedy, že nejsou konrkétně a jmenovitě vady, se kterými jsem tedy souhlasila co se stavu vozidla týká :)

Na dotaz mohou odpovídat pouze přihlášení uživatelé.
podrobné vyhledávání

rss
© všechna práva vyhrazena provozovatel

www.autokap.cz