auto opravy
přihlášení registrace můj účet info
obecné informace databáze oprav poradna
Zpět
Dotaz číslo: 19 od uživatele: ALEX
27.8. 2011

Dobrý den,máme fábii 1.4.16v r.v.2001 při ohřátí motoru a jízdě nám nepravidelně zasvítí kontrolka tlaku oleje.Už jsme měnili olejové čerpadlo,čidlo tlaku oleje a vyčistil jse i sací koš a stále to dělá.Děkuji za odpověď.

zdenda
28.8. 2011
Dobrý den, pokud jste vyloučili i závadu na kabeláži a závada se projevuje až po ohřátí motoru, napadají mě 2 možné příčiny. Používání příliš řídkého oleje, nebo opotřebení motoru. Doporučuji zkusit hustší olej, pokud používáte plnou syntetiku, zkuste polosyntetický olej. Pkud se závada neprojeví, zůstal bych u tohoto oleje a dál bych to neřešil. Vyhledejte si zde ve vyhledávači "mazací plán" a zjistíte, zda používáte správný olej. Pak prosím napište, zda byl problém vyřešen.
ALEX
4.9. 2011
Zdravím,tak olej je 10w40 a stejně to dělá.Kde se přesně nachází tlavé čidlo oleje?
zdenda
4.9. 2011
U tohoto motoru nevím přesně, ale obecně bývá poblíž olejového filtru, většinou do něj vede jeden kabel.
ALEX
5.9. 2011
Jo už jsem ho našel a co tedy s tím tlakem je tam malej a pořád to občas zapípá i po výměně čerpadla a čidla.Je v háji motor?
zdenda
5.9. 2011
V ideálním případě by se měl tlak změřit speciálním manometrem, který se našroubuje místo čidla, pokud by zde byl nízký tlak, je jasné, že jde o mechanickou závadu motoru (opotřebení). Napadá mě ještě špatná kostra motoru, ale to by se pravděpodobně projevovalo i jinde. Nechal bych změřit ten tlak, je to prkotina, ani ve značkovém servisu za to nebudou chtít tisíce.
ALEX
5.9. 2011
No ten tlak se už měřil a je pod normou...nízký
zdenda
6.9. 2011
Pokud jste i po výměně čerpadla, tak bude motor opotřeben, někde tlak utíká. Když to budete chtít dořešit, asi se nevyhnete opravě motoru. Nejaký "zázračný připravek do oleje jste nezkoušel? Prodávají se různé příměsi, které mohou ochránit ložiska motoru v případech, kdy tlak není dostatečný, případně by se mohl i ten tlak upravit. Samozřejmě nejde o dlouhodobé řešení, není to oprava.
ALEX
6.9. 2011
Nalil jsem tam zhušťovadlo,ale bez účinku,no řešit to nebudeme oprava by stála 15000kč a to jen za spodní části motoru.Děkuji za odpovědi.

Na dotaz mohou odpovídat pouze přihlášení uživatelé.
podrobné vyhledávání

rss
© všechna práva vyhrazena provozovatel

www.autokap.cz