auto opravy
přihlášení registrace můj účet info
obecné informace databáze oprav poradna
Zpět
Dotaz číslo: 182 od uživatele: formanwrc
30.11. 2015

Ahoj, chtěl bych se zeptat mám po výměně zadního levého ložiska u BMW E39 a příjde mi že auto táhne doleva je to možné? Ložisko je tam SNR a podle mechanika byl velký problém s výměnou a musely i používat C O-čko na zalomený šroub ABS senzoru. Auto mi před výměnou netáhlo. Je možné že mi mechanik něco poškodil? Nevím jestli je není možné že mi rozhodil geometrii? Díky za rady!

zdenda
30.11. 2015
Ahoj, určitě tam bude víceprvkové zavěšení, je možné, že bylo potřeba uvolnit některé rameno ze šroubu, kde se seřizuje geometrie. To by mohl potvrdit tvůj mechanik, měl bys to konzultovat s ním. Pokud si necháš změřit geometrii, budeš mít jistotu. Neproběhla zároveň výměna pneu? Tam je taky často problém. Jinak SNR je kvalitní, některé automobilky používají jejich ložiska v prvovýrobě, výhodou je lepší cena než u značkové konkurence.
formanwrc
1.12. 2015
Ahoj, pneu se měnilo před asi 2tis/km a vše bylo v pohodě. S mechanikem právě nic konzultovat nechci nebot mě šíleně obral na penězích :( Říkal že prý to byla hodně těžká práce + mi připočetl přirážku za vlastní díl. Nechtěl jsem ložisko Starline :D Takže druhé ložisko si zkusím vyměnit sám i když nemám zkušenosti. Nemáš nějakou radu jak ložisko vymenit klidně i koupím nějaký přípravek jelikož mě to stále vyjde levněji. Jinak auto mi přestalo samo táhnout jako by se to uklidnilo.
zdenda
1.12. 2015
Koukal jsem na ten materiál, mělo by tam být ložisko se šroubovacím domečkem. Postup bych viděl asi takle: povolit poloosu, sundat brzdič, zajistít přístup na šrouby domečku ložiska, vyšroubovat šrouby a ložisko i s nábojem vyklepnout z těhlice, dál vylisovat nebo vyrazit náboj z ložika. Na náboj nalisovat nebo narazit nové ložisko a namontovat zpět. Pokud budeš montovat ložisko kladivem, tak hlavně při montáži na náboj za vnitřní kroužek (pro lisování to platí taky), jinak ložisko poškodíš a ještě podložit vhodným kusem železa, často používáme kroužky ze starých ložisek. Jestli se do toho pustíš, můžeš nám sem pak do databáze oprav vložit návod na výměnu.
formanwrc
1.12. 2015
Taky jsam na to koukal a si bych takovej postup i dělal. Mám tam ale problém taky ten že šroub co drží ABS čidlo tak je zalomenej. A jelikož nemám nic čím to nahřát nebo přivařit hlavičku k tomu šroubu tak to bude pro mě problém. Když vysunu poloosu tak mám krásně prostor na ty 4 šrouby co drží to ložisko. Taky mě napadla taková prasárna :D že pokud nedokážu vyšroubovat ten zalomený šroub tak bych to čidlo přilepil lepidlem na skla ale to bych udělal asi jen v nouzi. Návod klidně udělám ale přišel jsem o foták a nevím jestli bez fotek to někomu pomůže?
zdenda
6.12. 2015
Teď netuším, jak je tam řešené čidlo a zda vůbec musí ven. Někdy je čidlo jen přišroubované (to je nejlepší), někdy je ještě zasunuté do těhlice - tam bývá často problém s demontáží a někdy se čidlo i zničí. Upevnění jink než na šroub není ideální (tím nemyslím systém jaký využívá například Renault, kdy je čidlo jen nasunuté v držáku). Každopádně ten šroubek by chtěl vyřešit, pokud to čidlo bude muset ven.

Na dotaz mohou odpovídat pouze přihlášení uživatelé.
podrobné vyhledávání

rss
© všechna práva vyhrazena provozovatel

www.autokap.cz