auto opravy
přihlášení registrace můj účet info
obecné informace databáze oprav poradna
Zpět
Dotaz číslo: 178 od uživatele: babisz.m
9.9. 2015

Zdravím Vás. Mám takový problém na mojí Octavii 1. Při svižnějším průjezdu zatáčkou doprava se mi od pravého kola ozývájí tlumené vibrace. Dělá to pouze při zatáčení doprava. Už jsem vyměnil silentbloky v ramenech, čepy, tyče řízení, vnější homokineťáky, přední ložiska i s náboji a problém je stále... Servisák to semnou projížděl a říkal, že vnitřní klouby by to neměly být. Už si nevím rady... Děkuji

zdenda
10.9. 2015
Dobrý den, dovedl bych si představit, že by to mohl dělat i tlumič. Již jsem řešil problém s klepáním na přední nápravě, nemohl jsem najít žádnou příčinu, dokonce jsem vzal auto i na STK na kontrolu zatížené nápravy na posuvných deskách a nikde žádná vůle, přitom to bouchalo jako hodně uvolněný čep. Tlumiče byly funkční a po demontáži jsem na nich nenašel zásadní vadu. Tlumiče jsme vyměnili a problém byl vyřešen.
babisz.m
11.9. 2015
Tlumiče jsou nové z minulého roku, tak nevím teda. Nicméně jsem zjistil, že při jízdě rovně je zvuk razantnější v případě, když jedu a auto se zhoupne a tlumiče se stlačí... V ten moment zní ty vibrace jakoby to dělala nějaká rotující část.
zdenda
23.9. 2015
Zkuste místo, kde se závada projevuje, projest s vypnutým motorem a na neutrál. Třeba u Renaultů s vadným silentblokem zavěšení motoru, se při propérování nebo průjezdu zatáčkou přenáší vibrace motoru na celou karoserii, je to často znát i na volnoběh u stojícího vozu.
babisz.m
13.10. 2015
Dobry den. Tak jsem zkousel v zatacce vsechny rezimy. Volnobeh, zarazena rychlost, vypnuty motor... Vibrace byly slyset i tak.
babisz.m
16.10. 2015
Dobry den. Mam dalsi moznost. Asi... Projizdel se s mym autem znamy mechanik a konecny verdikt...podle nej je spatne usazeny motor. Pri pohledu zepredu je pravdepodobne moc vpravo. Na uchyceni motoru na prave strane ve smeru jizdy jsem nasel cca 3-4mm cisty pruh, ktery podle me dost nasvedcuje tomu, ze je motor moc na strane. Dekuji

Na dotaz mohou odpovídat pouze přihlášení uživatelé.
podrobné vyhledávání

rss
© všechna práva vyhrazena provozovatel

www.autokap.cz