auto opravy
přihlášení registrace můj účet info
obecné informace databáze oprav poradna
Zpět
Dotaz číslo: 164 od uživatele: Saman.Samanek
9.1. 2015

Peugeot 406 Break (combi) 2.1 TD 12V
Ahoj, prosil bych o radu. Na prdeli se mi sjíždí brutálně kola a to tak, že na vnějšku jsou ještě "chlupy" na nových gumách a uprostřed jsem vyhobloval pryč i dráty. Jde tedy o kurevský odklon kol. Podle Peugeot clubu mají mít nějaký odklon, to není důležité... Jde mi o to, že na Focusu mám šrouby s excentrickýma podložkama ale na tom francouzovi jsem nikde ani na netu nic nenašel. Že by byly sedlý péra je možné, no ale délka pružiny snad nemůže mýt takový vliv na sklon gumy, ne? Nenašel byste někdo link, kde mám hledat nějaký excentr či tak něco? Jsou tam 4 tyčky stabilizátoru, 2x šroub-plast-šroub a 2x šroub-tyčka-diravý silenblok. Jsou nové. Ale kromě klepání se nic nezměnilo. Dík za rady

Saman.Samanek
9.1. 2015
Ještě přidávám co jsem se dočetl na tom foru. . . . Udávaný odklon zadní nápravy pro 406 kombi je 1 stupeň a 50 minut. (1,83 stupně, když převedu minuty na desetiny). Tangens z toho je 0,03195. Průměr ráfku (sedlo ráfku) při kolách 15 palcových je 25,4 x 15 = 381 mm. Z průměru a uvedeného tangensu vypočteme protilehou odvěsnu 381 x 0,03195 = 12,2 mm. A utíkáme to změřit na auto - po přiložení svislé vodováhy na spodní ráfek musí být horní ráfek o 12 mm odkloněný "k autu".
zdenda
10.1. 2015
Dobrý den, náprava bude mít špatnou geometrii, souhlasím. Dle mých zkušeností, je větším problémem než chybný odklon špatně nastavená sbíhavost. Pří špatném odklonu jede pneu po celé ploše nedochází k nějakému velkému náporu na pneumatiku. Při špatné sbíhavosti má každé kolo snahu jet jinam a dochází k nepřetržitému smýkání běhounu, víc ubývá ta strana pneu která se hrne pod kolo. Pokud je tedy sbíhavost velká, sjíždí se vnějšky, při rozbíhavosti se zase sjíždí vnitřky. Možnosti seřízení této nápravy neznám.

Na dotaz mohou odpovídat pouze přihlášení uživatelé.
podrobné vyhledávání

rss
© všechna práva vyhrazena provozovatel

www.autokap.cz