auto opravy
přihlášení registrace můj účet info
obecné informace databáze oprav poradna
Zpět
Dotaz číslo: 127 od uživatele: Andrej
9.1. 2014

Zdravim, mam Skodu Fabiu 1.9 TDI PD, rok vyroby 2001, kod motora ATD. Tesne pred zimou mi zacala blbnut teplota motora. Motor sa sice pri jazde pod zatazou zahreje normalne, ale pokial idem dolu kopcom na nulovej spotrebe, teda zo zaradenim rychlostnym stupnom, popripade idem kludnou jazdou napr. cez mesto, teplota motora zacne klesat. Pokial je motor v zatazi, teda vstek paliva, teplota sa opat vrati na optimalnu hodnotu. Kedze na diskusnych forach som cital mnoho rovnakych pripadov kde radili vymenit termostat, som tak urobil, ale vobec nic sa nezmenilo. Chcel som sa spytat ci ste sa s niecim podobnym uz nestretli, alebo ako by som tuto zavadu odstranil. Za odpoved dakujem.

zdenda
10.1. 2014
Dobrý den,
jestli auto nomálně topí, asi bych zkusil vyměnit čidlo teploty motoru, doporučuji originál, už se mi stalo, že to zlobilo i se značkovou náhradou. Mělo by být někde kolem termostatu, nasunuté a zajištěné plastovou pojistkou. Pokud si to budete někde objednávat vezměte hned i těsnící kroužek a tu plastovou pojistku, je to pár korun.
Andrej
10.1. 2014
Zdravim, asi mate na mysli tento snimac (seda farba):
http://www.jbautodily.cz/cache/images/full/428_s-047121111.jpg
Ale na Fabii TDI je termostat pod alternatorom a snimac teploty by mal byt pri vstrekovacom cerpadle. Neviem ci je to normalne, ale hadica ktora vedie od cerpadla k chladicu je na dotyk iba v podstate tepla, teda da sa na nej udrzat ruka bez toho aby palila a hadica na spodu chladica ktora je spojena s termostatom je studena a to i po dlhej napr 100 km jazde. Ked som skusal hadica na Felicii 1.3 MPi tam bola vrchna hadica od termostatu horuca a spodna hadica bola tepla. Ak som napisal nejaku hlupost tak sa ospravedlnujem a za pripadnu odpoved dakujem. Andrej
zdenda
12.1. 2014
Máte pravdu, tady je termostat jinde, ale jde o takové čidlo, na které odkazujete. Pokud by se motor opravdu neohřival, musel by být trochu pootevřený termostat. Některé dieselové motory je v chladném počasí docela problém ohřát a když je tam i drobná závada, nápor vzduchu to prostě uchladí.
traceur123
11.5. 2014
tak to neni chyba kedže pri deceleraci sa nevstrekuje žiadne palivo do spalovacieho priestoru nevznika tam výbuch
čiže žiadna teplota ale kedže vodná pumpa stále tlačí vodu voda cirkuluje cez chladič tym padom sa motor v chladnom prostredí ochladí...
najlepšie pozrieť na sériovej diagnostike či nevyhodi nejake chyby ...

Na dotaz mohou odpovídat pouze přihlášení uživatelé.
podrobné vyhledávání

rss
© všechna práva vyhrazena provozovatel

www.autokap.cz