auto opravy
přihlášení registrace můj účet info
obecné informace databáze oprav poradna
Zpět
Dotaz číslo: 101 od uživatele: stefkac
24.7. 2013

Ahoj mam Peugeot 206/1,6 16v/2002.Včera po trochu"ostřejší" jízdě začalo něco rachotit(jakoby klepat)ozývá se to ale při zatáčení na obě strany,takže bych vyloučil poloosy a spíš je to slyšet když vracím kola z rejdu do roviny.Kontroloval jsem cepy ramena a vše se zda ok.Nevim už cim by to mohlo byt.Dekuji za každou radu.Roman S.

zdenda
25.7. 2013
Ahoj, dělá to i u stojícího auta nebo jen při jízdě? Pokud by to bylo i u stojícího auta při točení volentem, mohlo by to být ložisko pružiny, ale to se projevuje jednotlivými rázy, pružina se předepne a střelí, rachocením by se to asi nazvat nedalo. Jinak mě napadá ještě dvouhmotová řemenice (pokud jí má i tenhle benzín), ta by rachotit mohla, klidně v závislosti na zatížení řemene servem, to by se taky projevovalo i u stojícího auta. Poklepávají také opotřebené tyčky stabilizátorů při přejezdu nerovností. Prostě je toho hodně, ale určitě to najdeš.
stefkac
26.7. 2013
Právě že když auto stojí a hejbu volantem tak se nic neozývá.A tyčky jsem měnil před rokem a kontroloval jsem a jsou obě v pořádku.Možná že to fakt bude ten homokineták-nedávno jsem zjistil že by napůl stáhlá manžeta a asi ztoho uteklo dost maziva(nevím jak dlouho to mohlo být).To by mohl být ten důvod ne?
zdenda
26.7. 2013
Pokud je kloub bez vazelíny, tak nevydrží dlouho, pak většinou cvaká, něco jako když by o sebe tlouka dvě kladiva.

Na dotaz mohou odpovídat pouze přihlášení uživatelé.
podrobné vyhledávání

rss
© všechna práva vyhrazena provozovatel

www.autokap.cz