auto opravy
přihlášení registrace můj účet info
obecné informace databáze oprav poradna
Zpět
Dotaz číslo: 100 od uživatele: stan
10.7. 2013

Ahoj, potřebuju radu (respektive má tchýně, já bych si takový auto dobrovolně nekoupil :-). Renault megane scenic I, 2001, 1,6 16V 79kw jí začlo žrát olej. Ven to nikam neteče. Nemáš nějakej odhad, co by to mohlo být? Pístní kroužky, gufírka ventilů nebo něco jinýho? Viděl jsem, že jsi u podobnýho auta dělal opravu potkanýho mototru, tak třeba bys moh mít nápad a odhad jak náročná oprava (časově a cenově) by to mohla být.
Díky, Standa

zdenda
11.7. 2013
Ahoj,každopádně se to spaluje, do válce se to tedy dostává díky netěsnosti kroužků nebo těsnění dříků ventilů, prostě to co jsi uvedl. Každopádně dokud to jezdí normálně, do opravy bych se nepouštěl. Dneska je to auto tak za 50 tisíc a oprava by mohla být kolem desítky. Minimálně by se měnily ty gufera ventilů a těsnění pod hlavou, správně by se měly vyměnit i šrouby hlavy a rozvodový řemen, no a pokud by se šlo i do spodku, tak kroužky a podle stavu i ojniční šály na klice. Lepší dolévat nějaký levný olej, vhodný pro tento motor, samozřejmě pokud to nebere víc oleje než benzínu, tam už by se to opravit muselo. Shodou okolností máme stejné auto doma, já jsem ho přítelkyni rozmlouval, ale tenhle funguje celkem bez závad. Jinak zvýšená spotřeba oleje neznamená, že brzo odejde motor, mě začala Carina žrát olej asi ve 250 tisícíh a než jsem to zaparkoval na střechu, tak bylo na tachometru 420 tisíc. Je pravda, že emise už by to neudělalo.
stan
12.7. 2013
Díky za info. Tenhle scénic se sere furt, tchýně do toho narve cca 15tis ročně a když do toho občas sednu a cítím, jak je to hrozný svezení (hrozný řazení, skoro nejde ušlápnout spojka, tlučící nápravy), je mi jí trošku líto. Ale tohle asi fakt nemá cenu. Nejlíp kdyby to střelila a koupila něco menšího. Stejně jezdí vesmes sama.
Jinak já mám taky carinu (1,6, 85kw, japonskou, http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopic.php?t=21635&postdays=0&postorder=asc&start=0) a taky začla žrát olej (cca litr na 2000km). Začlo to okolo 150 000 a hecnul jsem opravu - nejdřív gufírka ventilů a pak i píst. kroužky. Dohromady okolo 10 tis kč a vyplatilo se. Už 70 tis km nebere ani kapku oleje a spotřeba okolo 6,5 litru.
zdenda
12.7. 2013
Musím pochválit to křídlo, tahle pětidveřová karoserie se mi nikdy moc nelíbila, ale to křídlo to fakt zvedlo. Carina co mám, je taky ještě japonec, výroba 93 1,6 16v bez klimy s airbagem, škoda, že je to teď placka, ale pryč jí nedám. Taky jsem měl před lety už anglický dvoulitr v plynu a to byla taky dobrá strojovna, ale ta byla na kšeft.
stan
12.7. 2013
Mě se zas liftback líbí víc jak sedan. Ta klima je jediná vada na kráse. Kdyby se mi její součásti podařilo sehnat, tak se pustím do zástavby. Sice to bude hrozná práca, ale šel bych do toho. Mám tu kousek od baráku soukromýho férovýho mechoša, kterej to už absolvoval na avensisu a prej to jde za den zvládnout.

Na dotaz mohou odpovídat pouze přihlášení uživatelé.
podrobné vyhledávání

rss
© všechna práva vyhrazena provozovatel

www.autokap.cz