auto opravy
přihlášení registrace můj účet info
obecné informace databáze oprav poradna
Zpět
Článek číslo: 23 od uživatele: zdenda
13.3. 2009

Sportovní výfuk - montáž Peugeot 406 HDI

První co musíme udělat, je volba vhodného výfuku. Než výfuk zakoupíme změříme prostor, který můžeme pro výfuk použít a také poměříme otvor v nárazníku a zkontrolujeme zda je v ose s výfukovým potrubím. Pak si můžeme udělat představu, jak bude montáž náročná a kolik úprav bude třeba. Také musíme zvážit, zda použijeme části starého tlumiče, nebo si vše vyrobíme. V našem případě jsme použili kus trubky s přírubou ze starého tlumiče (výfuk je pak jednoduše nahraditelný originálem.

Postup:
1.Demontujeme starý tlumič.
2.Přiložíme nový tlumič a zvážíme další postup.
3.Pokud nic v montáži nebrání, upravíme otvor v nárazníku (používám úhlovou brusku, pomocí které tvar vyříznu, zbytek dobrousíme rašplí a brusným papírem, až k předem nakreslenému tvaru, kreslíme fixem, jde jednoduše smýt ředidlem. Pokud postupujeme opatrně a pečlivě lak se nepoškodí a otvor vypadá dokonale.
4.Přiložíme nový tlumič (ideálně ve dvou) do polohy ve které nám vyhovuje.
5.Poměříme délku roury od příruby potrubí, která nám chybí. Potřebnou rouru odřízneme ze starého tlumiče.
6.Přírubu s kusem roury našroubujeme na střední díl výfuku, nasadíme nový tlumič a můžeme lekce přibodovat. (před svařování odpojíme akumulátor, stačí - pól)
7.Dle potřeby vyrobíme nebo upravíme staré závěsy, výfuk srovnáme do finální polohy a přibodujeme závěsy (většinou to hned není dokonalé). Poku se nám poloha líbí, výfuk není blízko karoserie nebo nádrže, dovaříme pečlivě všechny sváry.
8.Dotáhneme spoj zadního a středního dílu výfuku a je hotovo.


Sportovní výfuk - montáž Peugeot 406 HDI
1
Sportovní výfuk - montáž Peugeot 406 HDI
2
Sportovní výfuk - montáž Peugeot 406 HDI
3
podrobné vyhledávání

rss
© všechna práva vyhrazena provozovatel

www.autokap.cz