auto opravy
přihlášení registrace můj účet info
obecné informace databáze oprav poradna
Zpět
Článek číslo: 204 od uživatele: cobra.cz
5.7. 2009

Koroze spodku dveří

Na podzim sem koupil Toyotu Carinu 2.0TD,r.v.96.Předchozí majitel bydlel na horách,kde se v zimě nesolilo,ale tady jezdím po okolí Prahy,kde se solí nešetří,takže rez vykókla hned jakmile vysvitlo slunko.Obrousil sem to až na samotné kov,natřel odrezovačem,šplíchnul základovkou,ale už takřka po měsíci se pokusila klubat znova.Opět sem demontoval všechny dveře a postup sem zopakoval,ale stoprocentní výsledek stále ne a ne přijít.

Prosím předem děkuju za jakoukoliv radu,chcu zvítězit nad korozí,nechcu jezdit s ,,rezavou popelnícou'' :-)

Odpověď týmu autoopravy.eu
Shodou náhod jezdím v Carině E z roku 93 a měl jsem i Carinu z roku 98 a ani u jedné nikde žádná koroze a ti ani při nájezdu 350000km, obecně si Toyoty vedou, co se týče antikorozní ochrany, velmi dobře. Ovšem jiná věc je to, když je vůz po nehodě, pak často dochází ke korozi v místech opravy, vsadil bych se, že je to i případ Vašeho vozu.

Jak opravit korozi kdekoli na karoserii?
Koroze je jako rakovina, když se objeví, musí se zcela odstranit, stačí aby zbylo trochu koroze a za pár týdnů je opět venku (tedy pokud není pod silnou vrstvou tmelu). Jediná cesta jak zajistit, aby koroze zmizela, je totální obroušení na lesklý plech, to ale často nelze, plech je dost tenký. Nebo vyřezání poškozených plechů a náhrada novými. Po takovém zásahu je již pravděpodobné, že by mohla být místa bez koroze i roky. Nejlepší a spolehlivé řešení je výměna napadených dílů za zdravé.



podrobné vyhledávání

rss
© všechna práva vyhrazena provozovatel

www.autokap.cz